Lucie Bílá

Hana Zaňáková si dala umělecké jméno Lucie Bílá. Lucie Bílá je česká zpěvačka, která. Ve svých počátcích vystupovala s Kapelou Arakain. Poté jí ale objevil skladatel a producent Petr Hannig, který pro Lucii napsal skladbu Neposlušné tenisky, která jí proslavila. Lucie si zazpívala i v muzikálech (Les Misérables, Drakula, Johanka z Arku, Krysař, Láska je láska, Aida…). Lucie je i spolumajitelkou divadla Divadlo Ta Fantastika.

Lucie Bílá diskografie:
Neposlušné tenisky – její první hit (1985)
Lucie Bílá (1986 – zpěvačku doprovázejí Maximum, Orchestr ČST, TOČR, TV septet)
Gejša / Je to past (1987 – se skupinou Galapetr. Gejša duet s Jiřím Vondráčkem)
Já chci změnu / Jako pták Fénix (1989 – se skupinou Lego)
Missariel (1992)
Lucie Bílá (1994)
Zahrada rajských potěšení 2 – CD singl (1994)
Hvězdy jako hvězdy (1998)
Úplně nahá (1999)
Jampadampa (2003)
Láska je láska (Best Of album) (2004)
Koncert (Live album + 3 studiové bonusy) (2006)
Woman (2007)
Platinum Collection – 3 CD (2007)
Lucerna (Live) (2008)
Bang! Bang! (2009)
Němcová (2010)
Bílé Vánoce Lucie Bílé (2010)

Online video: Lucie Bílá Neposlušné tenisky

Zalinkuj:

1 comment for “Lucie Bílá

  1. aneta
    2.11.2012 at 18.11

    Lucka Bílá je skvělá zpěvačka, kterou velmi ráda poslouchám 😉

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *